sreda, 26. november 2014

Prihajajo ustvarjalni praznični dnevi



Praznični čas, ki se nam obeta, je z dolgimi večernimi urami kot nalašč za ustvarjanje. Zato smo na CRAFT-alnici k ustvarjanju povabile tudi otroke. 

Spremljajte blog mojih dveh radovednežev v prazničnih dneh. Morda dobite tudi kakšno zamisel za ustvarjanje.


 Pri nas hrčkamo ves ustvarjalni material - enkrat bo prišlo vse prav :)) 
Mami ob kvačkanju vestno spravlja vse odrezke in nitke. Prvotno je bilo mišljeno, da bomo te odrezke spomladi ponudili pticam za spletanje gnezd, vendar smo nanje malo pozabili :(

Odrezkov se je nabral res velik kupček, zato smo se odločili, da naredimo iz njih novoletne čestitke. Toda kako? 

Na kos tanke lepenke (27 x 10 cm), ki je nekoč služila v oporo listom v risalnem bloku, smo s čopičem nanašali mekol (belo lepilo) in sproti lepili pisane odrezke. 

Tole je najbolj zapackan in zamuden del. Zelo primeren za preizkušanje vztrajnosti in natančnosti otrok. Mi smo uporabili tanjše bombažne odrezke, verjetno bi bilo z volno veliko lažje, predvsem pa hitrejše.


Ko so vsi delčki prilepljeni, lepenko obtežimo, da se lepo posuši in poravna. 

Na zadnjo stran si s svinčnikom in ravnilom začrtamo trikotnike, ki bodo postali smrekice. Izrežemo z ostrim nožkom ali močnimi škarjami (najbolj se obnese okrogel nož, saj ni nevarnosti, da bi se nitke zatrgale in iztrgale iz sprednje strani, vendar takega noža nikar ne dajajte otrokom v roke!!!). 

Iz našega kosa lepenke smo dobili 9 lepih smrečic - polovičk nikar ne zavrzite, temveč ju zlepite skupaj in tako dobite še eno smrečico.


Na kraft papir smo s pomočjo plastične šablone nanesli sneg narejen po Tininem receptu, kartonček smo še malo pomazali z belo blazinico, dodali napis in kartonček prilepili na belo osnovo za voščilnice. 

 
Narezanim smrekicam smo dodali še nekaj razcepk v obliki gumbkov in nekaj sequinčkov. Zvezdica na vrhu je namazana z Glossy accents in posuta z Diamond dust kristalčki.



Ker smo na čestitkah uporabili tudi izdelke iz spletne trgovine Ustvarjalni dotik, se prijavljamo na novembrski izziv - Kanček beline


5 komentarjev:

  1. Čudovita je :) Po mojem mnenju nastanejo najlepše voščilnice prav izpod otroških rok. Pa hvala za recept in sodelovanje na našem izzivu! Pozdravček, Barbara

    OdgovoriIzbriši
  2. Prečudovite voščilnice ste naredili! Ideja resnično vredna posnemanja. Imaš vztrajna in ustvarjalna fanta :) Hvala vsem trem, za te lepe izdelke, ki ste jih pokazali!

    OdgovoriIzbriši
  3. Super ideja,kar nekaj casa studiram kako bi letos vkljucila oba otroka pri izdelovanju cestitk,to bo to,hvala

    OdgovoriIzbriši
  4. Tole pa je ideja za vikanje - fantastično in ni čudno, da so voščilnice tako cart :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Res cudovite in unikatne smrecice. Vsa pohvala vsem trem

    OdgovoriIzbriši