petek, 5. december 2014

Parklji za Miklavža


Na Miklavžev predvečer pri nas že več let zaporedoma pečemo sladke parklje.




 Kar nam Miklavž pusti, pomljackamo za zajtrk :)




Odličen recept za parklje smo našli na Okusno.je
Spremenili smo le količino sladkorja v testu - nam je pogačno testo všeč bolj sladko, zato smo dodali več sladkorja.




Kako smo vrezali testo za parklja in Miklavža.




... in če malce razvlečemo in preoblikujemo ...




... pa direkt v pečico ...




Pečeni parklji in Miklavži so najboljši topli. 
Nič hudega pa ni, če si jih prihranite tudi za zajtrk, le pogrejte si jih.



Pri nas se smrekica okrasi že na Miklavžev predvečer. S tem otvorimo praznični december.
Zakaj takrat? Ker smo med božično-novoletnimi prazniki v Šentjanžu in tako ne bi imeli doma prav nič od prazničnega meseca.


Dober tek :)


 

Ni komentarjev:

Objavite komentar