sreda, 15. oktober 2014

Naš mali projekt ... raketa



V naši šoli so letos uvedli Lili in Bine učbeniški komplet. O prednostih in slabostih ne bom razpredala, saj je Jakob že v 3. razredu in bomo komplet uporabljali le eno leto. Bi pa pohvalila ekipo avtorjev in založbo, saj so dokazali, da je zanimivo pridobivanje znanja lahko cenejše od ostalih ponudnikov.

Vsako leto naredimo kakšen šolski projekt tudi doma. Letos je bila prva raketa :)
Če tale ne preživi šolskega letalnega preizkusa, bo potrebno narediti še eno, saj je ideja s šumečimi tabletami prav mikavna tudi za Matevža :))


add. Ker v šoli vseh raket zaradi slabega vremena niso preizkusili, smo Jakobovo preizkušali na domačem dvorišču :) Zanimiv eksperiment, ki je pritegnil kar 7 otrok in jih dodobra nasmejal in poškropil z vitamini.
Ker je raketa kmalu izgubila sijaj in krilca :)) smo tekmovali v izstreljevanju zamaška.


En nasvet: s sabo imejte plastenko tople vode (mi smo imeli z ustnikom in se je zelo dobro obnesla, saj so otroci lažje natakali vodo) in celo dozo vitaminskih tablet. Tablete se v topli vodi hitreje raztapljajo in tako je efekt hitrejši.

Če pa pri roki nimate šumečih tablet, bosta soda bikarbona ali pecilni prašek in kis ravno tako pognala raketo isoko v zrak.

Naslednjič poskusimo še s kinder jajčki :)))


Ni komentarjev:

Objavite komentar