petek, 17. oktober 2014

Jagode in mascarpone


Hitra sladica za tisti dan, ko je potreba po sladkem. 




V pekač ali široki kozarec nasujemo na dno zdrobljene polnozrnate piškote (500 g). 
Zdrobimo jih tako, da jih damo v vrečko in povaljamo z valjarjem.

Piškote lahko malo navlažimo s sokom, ki so ga oddale oslajene jagode, ni pa nujno, če imate rajši sladice bolj hrustljave. 

Mascarponejevo kremo naredimo iz sladke smetane (0,5 l), manj mastnega mascarponeja (500 g) in vrečice vanilijevega sladkorja. 
Smetano stepemo na pol, dodamo mascarpone in vanilijo in stepemo do čvrstega. Kremo naložimo prek piškotnih drobtin. 

Jagode (1 kg) operemo, odstranimo peclje, narežemo na četrtinke in posujemo z žlico sladkorja v prahu. Počakamo, da oddajo tekočino. To tekočino lahko porabimo za sočenje piškotnih drobtin. Jagodam nato dodamo dve ali tri žlice domače jagodne marmelade, dobro premešamo in prelijemo preko kreme. 

Sladico le še ohladimo in že se lahko sladkamo :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar