ponedeljek, 6. oktober 2014

Jagodne ladjice

Okusna spomladansko-poletna sladica, ki jo lahko pripravimo tudi pozimi, le drugo sadje izberemo.




V trgovini poiščite listnato testo. Če najdete valjano, boste prihranili na času, če pa testo razvaljate iz kocke, pa bo sladica bolj puhasta. 
Razvaljano testo razrežite na približno enako velike pravokotnike, recimo 10 x 15 cm in jih položite na s peki papirjem obložen pekač. Upoštevajte, da se testo med peko nekoliko skrči. 
Pekač postavite za nekaj časa v hladilnik, da se testo ohladi. Vmes segrejte pečico na 220 °C. 
Testo pečete 10 do 15 minut, odvisno od pečice, do zlato rjave obarvanosti. 
Pravokotnike ohladite na rešetki. 




Jagode operemo in narežemo na četrtinke. Sladimo jih z žlico ali dvema domače jagodove marmelade.
Če uporabimo kompot, sadje dobro ocedimo, sladiti ni potrebno, saj je kompot že sam dovolj sladek.

Kremo naredimo iz sladke smetane (0,5 l), mascarponeja (500 g) in vanilijevega sladkorja (2 vrečici). 
Smetano stepamo nekje do mehke kreme, nato ji dodamo mascarpone in vanilijev sladkor. Kremo stepemo do trdega, nato jo nadevamo v dresirno vrečko. 




S pomočjo dresirne vrečke in zvezdastega nastavka nabrizgamo na spodnji pravokotnik nekakšno ograjico. Znotraj ograjice naložimo jagode in vse skupaj pokrijemo s še enim pravokotnikom. 
Posujemo s sladkorjem v prahu in okrasimo s kupčkom kreme.



Dober tek :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar